duminică, 29 martie 2009

Elementiun:Capitolul 3

Capitolul III – Linistea dinaintea furtunii

In noaptea ce a urmat , Thrall si Raziel au stat neobositi si au incercat sa planuiasca atacul asupra orasului Orgrimmar . Parea un lucru imposibil . Ei erau 600 si inamicii erau de 5 ori mai multi . Cum ar putea o armata atat de mica sa doboare o forta atat de vasta ? Si pe deasupra , cum ar putea ei sa invinga armata si sa-i salveze si pe cei luati n sclavie ? Cei doi erau cu moralul la pamant . In cele din urma , zorii i-au prins inca la masa , asa ca s-au odihnit timp de cateva ore .
Dupa ce s-au trezit , s-au asezat inapoi la masa unde planuiau , pentru a continua sa se gandeasca la o metoda de a invinge Legiunea Intunecata .
Se facu liniste . Niciunul dintre cei doi nu scoatea un sunet . Tensiunea crestea in camera , rabdarea ajungea aproape de punctul final . Dintr-o data Thrall se ridica de pe scaun .
-Am gasit ceva !
Raziel parca trezit dintr-o meditatie tresare si ii face semn , spunandu-i ca-l asculta .
-In nord-vestul Orgrimmarului este o a doua intrare . zice Thrall. Este intrarea pentru comercianti .
-Si ce am putea face , sunt sigur ca e bine pazita .
-Sa-ti spun ! Corpul principal al armatei poate atrage Legiunea in fata Orgrimmarului ...
-Iar un mic grup sa se strecoare prin intrarea pentru comercianti ! zise Raziel parca iluminat de ideea lui Thrall .
- Armata principala va fi diversiunea , grupul restrans ce va intra prin nord-vest va elibera cei 1500 de sclavi , astfel luand Legiunea prin surprindere de la spate !
-Pare o idee excelenta !
-Sa o punem in aplicare cat timpul ne mai ofera sansa !
Cei doi ies din cort nerabdatori si incep sa faca pregatirile pentru atac .
-Vreau ca fiecarui fermier , muncitor sau fierar sa-i fie data o arma si armura si sa fie adusi aici ! striga Raziel .
-In seara asta sa va odihniti cum na-ti facut-o niciodata , maine vom avea o lupta grea de dus ! zise Thrall .
Calareti au fost trimisi la fiecare ferma si sat din Durotarul eliberat. In jur de 540 de soldati au fost adusi de la fiecare ferma si sat din imprejurimi . Toata lumea si-a instalat cortul intre zidurile Rascrucii . Garzi au fost asezate peste noapte . Pregatirile au fost facute . Acum shamanii aveau stransa o armata decenta . Era miezul noptii , toata lumea se pregatea pentru ziua sangeroasa de maine . In cortul liderilor , Raziel si Thrall se miscau dintr-un colt in altul al cortului . Era o noapte adanca si linistita . Din departare se auzea o turma de talbuk cum alerga pe campie . Langa ziduri , bestiile kodo erau nelinistite , facand zgomote neplacute la miscarea corpurilor lor masive .
-Ce ne asteapta maine Raziel ?
-Nimic inafara de moarte si disperare . zice Raziel lasand capul pe spate .
-Va trebui sa luptam cum nu am facut-o niciodata pana acum .
-Om fi noi putini , dar multe sentimente confuze ne duc spre victorie .
-Ce vrei sa spui? Zice Thrall nedumerit .
-Ura si razbunarea ne intaresc , speranta la libertate ne face sa continuam . Nu trebuie sa intram in panica , stim ca nu suntem singurii liberi in Azeroth . Simt ca disperarea cateodata poate aduce o fiinta sa faca lucruri intelepte .
-Vreau sa-mi eliberez poporul din acest jug arzand .
-Il vom elibera Thrall prietene , il vom elibera .
-Imi dai mie voie sa intru prin nord-vest cu al doilea grup ? intreaba Thrall .
-Au nevoie de cineva sa-i comande , eu voi ramane cu corpul principal al armatei in fata . Te rog Thrall , vino cat mai repede . Nu cred ca vom avea mult timp de trait cand batalia incepe .
-Voi fi mai iute ca vantul . Acum sa ne odihnim ochii cateva ore , in zori ne asteapta o grea incercare .
-De acord .
Cei doi au s-au pus in pat si au dormit pana in zori . La sunetul clopotului ce anunta organizarea , amandoi s-au trezit instantaneu si au iesit din cort fulger .
-Pregatiti bestiile kodo ! striga Raziel cum iesi din cort .
-Fiecare soldat sa apuce o sabie , un scut , o sulita sau un arc si sa se puna in rand la iesirea nordica ! comanda Thrall .
-Pregatiti cele doua catapulte si berbecul ! striga Raziel din rasputeri .
Toata lumea era tacuta . Se citea frica pe fata fiecaruia dintre ei.
-Soldat te rog sa ma conduci la Thrall ! ruga Raziel pe unul din soldatii sai .
Acesta il conduse la Thrall si ii saluta cu respect pe cei doi shamani .
-Thrall...Iti urez ca norocul sa fie de partea ta astazi . Sa speram ca ne vom vorbi unul altuia din nou dupa aceasta zi .
-Nu te teme prieten bun , vom iesi victoriosi . Dupa cum ai spus si tu , sentimentele confuze ne vor duce spre victorie .
Armata era pregatita de plecare . Femeile si copiii au fost lasati la Rascruce .
-Thrall , condu shamanii la iesirea vestica , mergeti prin spatele dealului .
Thrall aproba si dadu comanda shamanilor . Acestia deja pornisera la drum pentru a economisi timp . Dupa cateva minute Raziel dadu si el ordinul de plecare . Toti mergeau cu pasi atenti , fara sa scoata nici o vorba .Trecatoarea ce facea legatura intre Rascruce si campia din fata Orgrimmarului era greu de trecut . Dupa in jur de un ceas , armata a reusit sa ajunga pe campie . Organizarile incepeau . Cavaleria a fost asezata pe flancuri , cei mai iscusiti razboinici in fata , iar arcasii in spatele armatei .
Linistea era atat de adanca , incat se auzea si fosnetul vantului ce trecea printre firele de iarba . In departare , se vedeau zidurile Orgrimmarului . Nici o miscare nu putea fi deslusita . Era parca , un oras parasit de un secol .
Dintr-o data vocea unui draenei sparse tacerea . Raziel isi incepea discursul dinaintea bataliei .
-Razboinici ai Azerothului liber ! Poate sunt eu nevazator , dar pot simti gustul amar al fricii venind de la fiecare dintre voi ! Pana si eu am frica in inima in acest moment ! Dar trebuie sa ne gandim la ce va urma daca victoria va fi a noastra ! 1500 de suflete terorizate sunt tinute in acea fortareata aproape de nepatruns ! Sa le oferim libertatea ! Sa ne oferim libertatea ! Nu vom fi izgoniti de niste monstri nesabuiti de pe propriile pamanturi ! Sunteti cu mine ?!
Multimea parca resuscitata incepu sa strige :
-Libertate ! Libertate ! Libertate !
In departare se auzi o duduitura ce le taie glasurile la toti . Raziel isi intoarse capul si ciulise urechile . Un scartait indelungat parca sfasia curajul din inimile tuturor . Se deschideau portile Orgrimmarului . Tropotul surd al trupelor Legiunii Intunecate se auzea din departare ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu