marți, 31 martie 2009

Elementium:Capitolul 5

Capitolul V- Deznodamantul

Raziel mergea pe un hol intunecat , de la capatul caruia simtea ca vine o racoare imbietoare . Desi orb , putea sa se coordoneze perfect cu toate celelalte simturi ale sale . Studiile sale asupra naturii ii permiteau sa se miste mai bine si mai exact decat un vazator . Desi el stia ca se apropie de iesire , desi simturile sale ii spuneau ca merge in loc . Calmul sau era , insa , de nepatruns . Continua sa mearga normal .
Trecusera ore de cand tot incerca sa ajunga la capat ,dar in zadar . Din neant aparu o voce care il striga “Lord Raziel trezirea !” . Din nou si din nou si din nou tot il striga . Dupa aceea simtea o mana ce il atingea pe frunte domol si placut . I se parea o prostie sa nu aiba in fata lui ceea ce il atinge si ceea ce ii vorbeste . Toate simturile ii iau foc , se scoala din pat si ii duce cutitul de pe masuta de langa patul sau la gatul fetei de aceeasi rasa cu el ,ce statea in dreapta sa .

Cine esti si de ce ai venit ? zice shamanul trezit brusc din somn , pierzandu-si firea din pricina spaimei .
Acesta isi schimba tonul instantaneu si ia cutitul de la gatul celei ce statea langa el . Rasufla usurat . Se aude o bataie de palme langa el .
-Ce frumos imi multumiti Lord Raziel pentru ca am avut grija de maria ta . zice fata draenei sarcastic .
-Imi cer scuze . Nu eram in apele mele domnita si te rog , nu mi te adresa cu lord . Greseala mea ma face un gandac .
-Deci , Raziel , dupa 2 zile de somn adanc , am in sfarsit ocazia sa-ti multumesc pentru fapta ce ai facut-o . zice fata fara nici o oprire .
-Ce anume am facut pentru tine domnita ?spune shamanul nedumerit .
-Sa vedem , mi-ai salvat viata din ghearele liderului Legiunii Intunecate , cand era cat pe ce sa-mi absoarba puterea cu tot cu suflet din mine . Iti sunt recunoscatoare ...si iti datorez viata mea . spune femeia pe un ton mai sfios .
-Tu esti cea care a trimis Darul Naaru pentru ajutor ?
-Eu sunt ...
-Am facut ceea ce trebuia facut , nu las pe nimeni sa moara cand stiu ca am ocazia sa ii salvez .
-Iti multumesc ...
Aceasta se ridica de pe scaunul pe care statea si se duse spre usa cortului gata sa iasa .
-O singura intrebare mai am , daca binevoiesti sa-mi raspunzi . Cum te numesti ?
-Dyana .
-Iti multmesc pentru grija pe care ai avut-o de mine Dyana .
-Nu face nimic . zice fata in timp ce iese din cort .
Raziel se simtea renascut . Fortele sale erau innoite . Nu a mai simtit sentimentul ce ii trecea in momentul acela pe sira spinarii in viata lui . Din stanga shamanului se aude un zgomot ce nu vestea ceva bun .
-Ce s-a intamplat ?! zise Thrall ridicandu-se din pat gata de lupta .
-Nimic prietene , calmeaza-te . Suntem in siguranta , am reusit sa luam orasul . Odihneste-te .
-Multumesc zeilor ! Vorbele tale imi incanta urechile draeneiule.
-Am fost ajutati de cea pe care am auzit-o in spatele usilor tronului . A supravietuit . Si ne-a ajutat si pe noi sa o facem .
-Trebuie sa-i fim recunoscatori .
-De accord .
Cei doi discutara multe lucruri cat au stat pe paturi . Timpul le permitea in sfarsit sa-si relaxeze corpurile , macar pentru cateva ore . Minutele treceau si treceau si treaceau , ei ramanand tot pe acele paturi . Un zgomot de pasi se auzi apropiindu-se de cort . In cateva secunde se puteau distinge niste armuri scartainde in cort .
-Salutare paladinilor , cu ce va putem ajuta ? zise Thrall .
-Va salut lideri ai libertatii . spune Corb . Dupa cum bine stiti , A’dal , cel care ne-a trimis in ajutorul vostru , ne-a spus de asemenea sa va informam ca Turnul Elemental nu mai rezista mult . Zeul v-a rugat sa ne veniti in ajutor .
-Desigur ca vom veni in ajutor onorabile paladin . vorbi Raziel zambind . Asa cum ne-ati ajutat si voi , va vom intoarce favorul . Si mai este si faptul ca A’dal este zeul nostru . Cea mai inteleapta fiinta de pe fata Azerothului . Va vom ajuta cu cea mai mare placere .
-Iti suntem recunoscatori shamanule . zise Corb . Planuim sa ne pornim spre turn in 2 zile .
-Atunci ar trebui sa va pregatiti pasarile phoenix . Avem destui lei ai vantului pentru a ne misca zburand . Ne-am misca mai repede si am putea avea si elementul surpriza de partea noastra . spune Thrall.
-Sunt intru totul de acord cu tine Thrall . spune Raziel privind in gol .
Dupa aceasta discutie , paladinii au iesit din cort . In cateva minute Thrall a adormit la loc . Raziel s-a hotarat sa iasa afara pentru putin aer curat . Nu mai avea fasia de la ochi . I-a fost rupta in timpul bataliei . Iesind afara , shamanul putea sa simta aerul curat ce se lasa la apus . Era constient ca acest castig nu a fost decat noroc chior . Kil’Jaeden nu putea sa isi organizeze trupele asa cum supusii sai credeau .
Raziel ofta incet . Din spate acesta auzi o voce strigandu-i numele si un zgomot de copite ce se indrepta spre el .
-Raziel nu trebuia sa iesi afara , iti trebuie odihna .
Shamanul putu distinge vocea Dyanei vorbindu-i .
-Aveam nevoie de aer , trebuie sa-mi limpezesc mintea .
-Pentru ce ? Orgrimmarul e in mainile voastre .
-Lupte mult mai aprigi vor urma , acesta este doar inceputul .
-Nu poti sa lupti in starea asta !
-In 2 zile trebuie sa ne pornim spre Turnul Elemental . Nu avem de ales , A’dal are nevoie de noi .
-Raziel , A’dal e destul de puternic sa mai reziste .
-Nu vreau sa risc nimic .
Dyana incerca sa se uite in ochii shamanului , dar stia ca nu poate . In loc de albul luminos al oricarui draenei , cei ai shamanului erau mai intunecati decat cea mai neagra noapte pe care Azerothul a vazut-o .
-Thrall poate sa conduce trupele si singur .
-Dyana , trebuie sa intelegi ca Legiunea are o armata mai vasta decat iti poti imagina , armata are nevoie de mine .
-Crezi ca nu stiu ce poate Legiunea ? Am fost captiva doua luni . Nu mai pot sa fac nimic ! Nu mai am nici o putere ! As vrea si eu sa lupt alaturi de voi si nu am cum ! Nu sunt de nici un ajutor aici !
-Dyana linisteste-te , te vom lasa sa conduci orasul cat noi vom fi plecati . Ai cu ce sa ne ajuti . Iti vei recapata si puterile , trebuie doar sa te concentrezi .
-Kil’Jaeden mi-a luat totul , cum as putea sa-mi recapat ceea ce nu mai am ?
-Kil’Jaeden ti-a stins doar focul interior , tu trebuie sa-l aprinzi .
-Acest lucru nu ar fi posibil ... nu cred ca ar fi posibil .
-Sunt sigur ca e posibil . Cauta-ti sursa puterii tale si vei reusi .
-Nu...in nici un caz . spuse Dyana in timp ce ii intoarse spatele shamanului si pleca .
Raziel parea sa se uite spre cer , desi nu putea vede nimic . Se incrunta si dadu cu pumnul in stalpul de langa el . Frustrarea sa privind nevederea ii fierbea sangele . Pe langa aceasta , simtea ceva ce nu a mai simtit niciodata , ceva ce avea legatura cu Dyana . Nu putea sa desluseasca acest sentiment .
Raziel se aseza in mijlocul drumului tacut , luptandu-se cu propriile ganduri . Orele treceau si noaptea rece il cuprinse , dar nu tremura . Statea in mijlocul drumului fara sa miste un deget , parea o reusita statuie . Tampla ii zvacnea . Se simtea cuprins de furie si de fiorii ce ii determinau acel sentiment ciudat . Parea ca nimic nu putea sa il miste din loc atunci . Un zgomot de pasi il facu sa tresara . Stia deja cine e in spatele sau .
-De ce nu te odihnesti ?
-E lucrul de care am nevoie cel mai putin in aceste momente . raspunde Raziel vocii cunoscute din spatele sau , ce il facu sa tresara . Tu ai nevoie de odihna mai mult decat mine , Dyana .
-Nu mi-a fost dat sa dorm asta-noapte din cate simt . zise fata asezandu-se langa shaman .
-Dyana ... cum arata noaptea ?
-Priveste in sufletul tau si vei observa ...
-Ce ar trebui sa observ mai exact ?
-Intuneric adanc si sclipiri nestavilite .
-Nu mai vreau ca noaptea sa fie in sufletul meu .
-E pacat ca unui draenei ca tine i s-a dat asa ceva ...
-Sunt nimic mai mult decat o bruta insetata de razboi .
-Nu...esti cel care lupta pentru oamenii sai .Esti cel care lupta pentru libertatea noastra . zise Dyana sfios , punandu-i mana delicat pe piept .
Shamanul tresari din nou .
-Nu mi-a fost dat sa le vad chipurile celor apropiati .
-Desi orb , vezi lumea mai bine ca un vazator , Raziel .
Draeneiul isi puse mana pe umarul Dyanei . Concentrarea sa a cazut de mult . Cei doi tremurau de frig unul langa celalalt acum .
-Cum iti imaginezi lumea ? Cum te imaginezi pe tine insuti ?
Shamanul nu raspunse . Statea amutit parca privind spre cerul instelat de deasupra lor . O lacrima ii stralucea pe obraz in lumina lunii . Dyana ii apuca chipul cu mainile si ii intoarse privirea spre ea , mangaindu-l usor pe obraz .
-Nu vreau nimic decat sa pot sa te vad acum , Dyana . spuse Raziel cu vocea-i tremuranda .
Acesta isi apropie buzele de cele ale Dyanei si o saruta . Fata isi lasa capul lin pe pieptul sau si il stranse in brate . Noaptea trecea si ei stateau pironiti in acelasi loc . Era o liniste deplina . La un moment dat , ceva se auzi de pe acoperisul unei case de langa ei . Raziel ii facu semn Dyanei sa nu scoata nici un sunet . Acesta isi ridica fata in sus , dand-o pe Dyana la o parte . Pasii se oprira . Tensiunea crestea cu fiecare secunda . Se auzi un salt de pe casa . Raziel se ridica rapid si il omora pe asasinul ce veni dupa el cu un soc de gheata . Shamanul se duse repede la corp si ii pipaise fata . Era unul din armata lui Arthas , Regele Mortilor . Se pare ca a cedat in fata lui Kil’Jaeden . In cateva momente , o duzina de perechi de pasi se auzeau fugind spre ei .
-Dyana , stai aproape de mine ! striga Raziel .
Shamanul lua pozitie de lupta , isi misca mainile usor si din pamant iesira cele 4 toteme si 4 radacini . Pasii se oprira la cativa metri de ei .
-E zadarnic sa te zbati shamanule , nu va dura mult pana cand tu si firava ta prietena veti pica neinsufletiti la pamant . zise o voce morbida .
-Macar voi cadea onorabil , cat despre ea , va asigur ca nu o veti atinge . zise shamanul fara a schita nici o expresie pe fata .
-Va fi amuzant sa-ti tai copitele , draeneiule .
-Sa vedem ce veti reusi servitori ai cavalerilor mortii .
Asasinii incepura sa fuga simultan spre cei doi .
-Spirite ale stramosilor , protejati-ma ! zise Raziel in timp ce totemele creara o bariera in jurul lor .
Cei 8 asasini se izbira de bariera , cazand la pamant din cauza socului . Se ridicara cu totii si incepura sa loveasca bariera cat de tare puteau . Shamanul incepu sa rosteasca o incantatie , ajutand spiritele sa mentina bariera .
-Dyana...nu...mai...rezista ...mult ...salveaza-te ...te acopar eu .
Fata nu raspunse , parea sa fie intr-o transa de neclintit . Raziel incepu sa slabeasca , asasinii nu se dadeau in laturi de la nimic . Shamanul stia ca in spatele sau , se intampla ceva ciudat cu Dyana . Un sunet ca de scantei se auzi . Dyana iesi din transa , deschizand ochii . Din albul lor stralucitor , se facura mai rosii decat focurile din cele mai adanci colturi ale Peninsulei Infernale .
-Pieriti servitorii ai lui Arthas , pieriti si nu va mai intoarceti ! striga Dyana .
De pe ambele parti ale drumului incepura sa vina soldati , alarmati de zarva facuta . La geamurile caselor iesira toti locuitorii , treziti de sunetele infernale ale luptei . Mainile Dyanei ardeau ca 2 torte uriase . Fata incepu sa sopteasca ceva , si mingi de foc iesira din palmele ei , fiind indreptate spre asasini . Unul cate unul au cazut la pamant fara vlaga , carbonizati de vrajile Dyanei .
Toata lumea se adunase in jurul celor doi . Cu totii priveau nedumeriti la scena ce tocmai o vazusera . Shamanul cazu la pamant lesinat . Dyana fugi spre el si ii puse incerca sa il trezeaca . Aceasta nu si-a dat seama ca mainile ei inca fierbeau . Cand ii puse mana pe pieptul shamanului , piele acestuia se arse sip alma fetei ramase acolo , sub forma de cicatrice . Thrall intra prin multime fugind , reusing sa ajunga la cei doi draenei .
-Ce s-a intamplat aici ?! intreaba orcul furios .
-O incercare de a-l asasina pe Raziel . spune Dyana fara sa schiteze nimic pe fata .
-Duceti-l in pat , acum ! zice Thrall si Raziel fu dus inapoi pe patul sau .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu