luni, 30 martie 2009

Elementium:Capitolul 4

Capitolul IV – Alea iacta est

Raziel se blocase la auzul tropotului tot mai apropiat al armatei Legiunii . Statea cu urechile ciulite si calcula distanta dintre ei si inamici . Zece minute au trecut si el tot blocat era , toata lumea murmura inspaimantata . Dintr-o data Raziel ridica o mana si spuse :
-Tacere ! Incarcati catapultele si arcurile acum ! Stati in formatie de lupta ! Calareti kodo rasfirati-va !
Cei de la catapulte se grabeau sa le incarce , in timp ce arcasii isi pregateau arcurile . Tropotul se auzea tot mai aproape si mai aproape . Raziel estima ca sunt cam la 400 de metri de ei .
-Armati catapultele ! Si...Foc!
Pietrele uriase au zburat in departare , omorand un numar considerabil de demoni .
-Armati...si...foc !
Pietrele uriase au fost lansate din nou , lovind armata inamica . Un strigat se auzi din departare si armata Legiunii a inceput sa alerge spre ei .
-Arcasi ! Armati ...Foc!
O ploaie de sageti fu trimisa spre armata inamica , lasand fara vlaga cativa demoni . Armata Legiunii era din ce in ce mai aproape .
-Fruntasi pregatiti scuturile si sulitele ! Formati zidul de scuturi acum ! Vanatori fiti gata sa trageti din spatele lor ! Cavaleria kodo pregatiti atacul prin flanc !
Un urlet se auzi la cativa metri de Raziel , in spatele sau . Acesta se intoarse exact cand a trebuit si ii spinteca craniul unui demon cu un soc de foc . Erau foarte aproape .
-Toteme elementale veniti la mine ! zise Raziel in timp ce din pamant ieseau patru toteme care au inceput sa-l hraneasca cu putere . Furia vantului,forta pamantului,gratia apei si gheara focului! Dati-mi putere si protejati-ma in lupta !
Toate cele 4 toteme incepura sa-i trimita shamanului puterea elementului propriu .
O ciocnire se auzi : batalia incepu .
-Tinetii pe loc ! zise Raziel soldatilor fruntasi ce incercau din rasputeri sa tina demonii pe loc . Vanatori , foc !
Haosul incepu sa se materializeze pe campia dinaintea Orgrimmarului . Cavaleria kodo atacase armata Legiunii pe flanc , nu puteau decat sa fuga pe unde au venit acum .
-Nu luati prizonieri ! Distrugetii pe toti ! zise Raziel in timp ce ucise un demon si il prinse in capcana pe un altul .
Desi prinsi , demonii erau prea multi , linia frontala nu a reusit sa-i tina pe loc . Raziel si soldatii sai luptau in disperare , cavaleria era deja praf si pulbere . Cand armata demonica s-a dat putin in spate , Raziel a inceput sa strige :
-Nu vom fi prizonieri pe propriile pamanturi ! Muriti demoni nesabuiti !
Shamanul fugi spre armata adversa si trupele lui il urmara . O a doua ciocnire avu loc si sute de demoni cazura la pamant , insa , armata comandata de Raziel era inconjurata .
-Retrageti-va in stramptoare acum ! zise shamanul cat mai tare posibil .
Toata armata o rupse la fuga spre stramptoarea ce facea legatura intre Rascruce si campia pe care se luptau . Erau urmariti indeaproape . Ajunsi la stramptoare , Raziel striga :
-Vreau un zid de scuturi acum ! Arcasi pregatiti sagetile !
Raziel parca surzi , timpul parea sa stea in loc pentru el . Trebuia sa se gandeasca cat mai rapid la cum sa scape din aceasta situatie . Un sunet ca de sticla ce se sparge se materializa in capul sau , si tipete de disperare se auzira . Revenindu-si la realitate , el isi dadu seama ca demonii ajunsera la ei . Acesta isi impreuna mainile si incepu sa rosteasca o incantatie .
-Batran elemental al pamantului , am nevoie acum de intelepciunea si puterea ta , vino la mine si distruge-mi inamicii !
Din pamant incepura sa iasa pietre uriase care se asezau singure , tot mai sus . Se puteau cunoaste niste maini , iar pe piatra cea mai sus-pusa au aparut doi ochi rosiatici , ce pareau plini de furie.Elementalul sari peste zidul de scuturi si incepu sa loveasca in stanga si in dreapta , zdrobind demonii fara probleme .
La un moment dat ceva a facut elementalul sa se transforme in nisip . Era vraja unui necromantier . Soldatii din fata inca rezistau la atacurile in forta ale Legiunii .
-Nu trebuie sa treaca de noi , sau totul este pierdut ! striga Raziel .
Din departare shamanul distinse un tipat de pasare . Dar era ciudat de melodios si incurajator . Pasarile se apropiau din ce in ce mai mult . Pana cand au ajuns deasupra capului sau . Erau 10 pasari phoenix calarite de niste paladini misteriosi . Au zburat peste armata demonilor , parjolind cativa dintre ei cu penele pasarilor ce luau foc . Intorsi la trupele ce abia mai rezistau , paladinii ating pamantul si se indreapta toti spre Raziel . In frunte statea un elf al inaltului consiliu , blond , cu parul lung si ochii patrunzatori .
-Raziel , Arhlord al Consiliului Shamanistic al Draeneilor , va salut . Eu sunt Corb Lightsaber si sunt trimis de catre A’dal de la Turnul Elemental . Noi suntem Calaretii Pheonixului si ne-a fost ordonat sa va ajutam . Suntem ai tai sa ne comanzi !
-Sunteti paladini puternici , am dreptate ?
-Unii din cei mai iscusiti de pe fata Azerothului .
-Atunci veti intra cu mine pe frontul de lupta chiar acum , folositi-va scuturile divine .
Raziel incepu sa alerge , dand comanda de atac . Cei 11 facura un salt peste cei ce tineau demonii pe loc , paladinilor in acelasi timp aparandu-le o aura in jur , mai stralucitoare decat razele soarelui . Intrati in lupta , demonii cadeau tot mai repede , dar lumea incepea sa oboseasca . Ceva se auzi din Orgrimmar . Un corn rasunator . Toti demonii se oprira si se uitara in spate uimiti , rupand-o apoi la fuga spre Orgrimmar .
-Se pare ca Thrall a ajuns si s-a infiltrat , alergati odata cu ei si omorati tot ce prindeti in cale ! striga Raziel in timp ce trupele au rupt-o la fuga in spatele armatei Legiunii .
Desi extenuate , soldatii reuseau sa continue sa alerge dupa armata inamica . Moralul tuturor era ridicat de auzul vorbelor lui Raziel . Alergau cum nu au mai facut-o niciodata . Trebuiau sa ajunga la portile orasului inainte ca portarii sa le inchida ,dupa intrarea armatei Legiunii .
Ajunsi la porti , puteau sa auda strigatele incurajatoare ale lui Thrall si ciocnirea dintre cei eliberati si armata Legiunii . Demonii erau prinsi intre ciocan si nicovala . Nimic nu ii mai putea opri pe Thrall si Raziel . Demonii au fost macelariti de cele doua armate .
-Inca nu am terminat ! Ne mai asteapta inca o asemenea armata in partea superioara a Orgrimmarului ! striga Thrall .
-Pregatiti scuturile , va trebui sa ne aparam de sagetile lor ! completa Raziel .
Un fulger ii trecu prin mintea lui Raziel . Era un semnal , un strigat dupa ajutor . Shamanul se opri din mers si asculta ce-i spune mintea . O imagine a unei femei draenei i se intipari in minte . Era legata in forma de cruce in sala tronului , iar puterile sale erau absorbite de Kil’Jaeden . Teroarea i se putea citi pe chipul plin de lacrimi . Raziel se trezi la realitate . Nu putea sa o lase sa moara .
-Mergeti cat mai repede spre turnul ce ne va conduce spre partea superioara a orasului ! Grabiti pasul !
Tropotul armatei accelera , soldatii aproape alergand spre turn cu scuturile tinute deasupra capului . Sagetile demonilor incercau sa loveasca in zadar . Ajunsi la intrarea in turn , armata incepu sa alerge urcand scarile cu pasi repezi , cu Raziel si Thrall in frunte . Raziel dadu comanda de oprire . Shamanul orb isi impreuna mainile din nou si incepu sa strige .
-Elemental al focului primordial , am nevoie de furia ta dezlantuita si necrutatoare acum ! Ajuta-ma in lupta !
O flacara veni din neant si incepu sa creasca , ajungand sad ea forma unei fiinte ciudate . Elementalul urca sus , ajungand in varful turnului , unde era un pod ce ducea chiar spre partea superioara a orasului . Acesta incepu sa inainteze pe pod , arzand toate sagetile ce se indreptau spre el . Shamanul orb dadu comanda de atac , trupele incepand sa alerge . Armata era in varful turnului , incepand sa treaca podul , protejati de elementalul de foc .
Ajunsi la capatul celalalt al podului , armata reusi sa ucida toti arcasii si se indreptau spre sala tronului . Un numar mare de demoni erau pusi in fata cladirii .
-Toata lumea la atac ! striga Raziel .
-Spre libertate ! il complete Thrall .
Toti alergau spre grupul inamic , avand loc o ciocnire apriga intre cele doua armate . Dupa cateva minute demonii erau la pamant. Parea a fi o victorie . Zepelinul de scapare a lui Kil’Jaeden era inconjurat . Cei doi shamani ce conduceau trupele se indreptau spre usa tronului ce era inchisa bine . Tipete de agonie se auzeau din spatele usii , sfasiindu-i inima lui Raziel . Dintr-o data tipetele se oprira , putand sa se desluseasca doar niste suspine . Cineva se apropia cu pasi repezi spre usa . Neputand sa reactinoneze , Raziel si Thrall cazura la pamant , striviti de usile masiva , ce distruse de vraja lui Kil’Jaeden . Toti soldatii ramasera cu gurile cascate uitandu-se neputinciosi la demon .
-Asteptam demult momentul asta shamanilor ! zise Kil’Jaeden amuzat . Credeati ca ma puteti dobora doar cu atat ? Va inselati amarnic !
Kil’Jaeden incepu sa-si miste mainile in stanga si in dreapta , dand la o parte usile masive de pe corpurile nevlaguite ale shamanilor . Se incorda si isi ridica mainile . O data cu asta , Raziel si Thrall erau ridicati de la pamant si adusi in fata demonului , plutind in aer .
-Mi-e mila de voi muritorilor . zise demonul .
Kil’Jaeden isi stranse pumnii . Cei doi se sufocau . Dintr-o data elementalul de foc isi duse ghearele ascutite de prin pieptul lui Kil’Jaeden . Acesta isi pierdu concentrarea si ii scapa pe cei doi shamani .
-Crezi ca voi muri din atata ? il intreba demonul pe elemental ironic .
Cu privirea-i adanca , Kil’Jeaden transformase elementalul in cenusa . Dupa aceea incepu sa alerge spre zepelin , dand la o parte toti soldatii ce ii stateau in cale printr-o vraja . Ajuns in zepelin acesta il porni . Sagetile erau zadarnice , nereusind nici macar sa il miste din loc . Kil’Jaeden isi lua zborul si reusi sa scape .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu