luni, 14 septembrie 2009

Vedere opaca

Intuneric chior , un bec care sta sa pocneasca si trei fiinte ingandurate . Toate intr-o camera intoarsa pe dos de Puritao . Pe geam se vede lumea arzand in flacari caprui si fum brunet . Masa si scaunele sunt singurele lucruri din camera care mai stau in picioare . Pe tavan se plimba o insecta de marimea unui cap uman care scuipa in continuare pe capul celui din dreapta mesei . Pe masa sunt asezate trei tigari aprinse , un caine de plus cu ochii ce atarna de atele sangerande si cusaturile sfasiate . Langa el , sta o cutiuta muzicala in perfecta stare cantand in surdina . Tom , cel scuipat pe cap de insecta ia cutiuta muzicala de pe masa si o saruta , in urmatorul moment aruncand-o de perete .
-E complet distrusa si continua sa cante ... spune Az , unul din cei doi din fata lui Tom .
-De ce continua sa cante ... Nu mai vreau sa cante !
Din cutiuta muzicala ce suna din ce in ce mai lenesa au iesit lanturi ce i-au intepat pieptul intrandu-i direct in inima lui Tom .
-M-am saturat sa vad asta iar si iar ...
Peretii camerei cazura la pamant parca striviti de pumnul lui Tom izbindu-se de masa , lasand exteriorul sa iasa la iveala . Dupa urletul de durere ce a rasunat omniprezent in lumea de afara , iadul si-a iesit din balamale si a inceput sa se reverse . Din cer a tasnit sangele negru si din pamant au iesit spini ce intrau prin inimile umane uscate transformate in nisip .
-Cat il va mai tine asa ? Replica Sam fara sa schiteze nici o emotie pe chipul sau sumbru .
Tom ridica ochii sangeranzi spre cei doi , presand inima pentru a lasa mai multa dragoste sa curga pe podea .
-Vreau sa se termine o data ...
Privind spre balta ce se umplea la picioarele sale ,Tom vazu chipul ei , chipul Puritatii , zambindu-i larg ca un ocean de mistere . Pupilele sangerande i se dilatara si lanturile luara foc in tip ce el privea in gol la chipul zambitor din balta ce s-a prefacut intr-un ocean . Esti prea oarba ca sa-ti dai seama .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu